Bio

 

Vocal group Waves is net even anders dan anders. Voormalig dirigent Nyanda van Dijk heeft Waves opgericht in augustus 2016 met als doel om het publiek te verwonderen en te verrassen. De jonge zangers van deze semi-professionele groep zingen originele arrangementen van bijzondere artiesten als The Staves, Laura Mvula en Allen Stone.

Al binnen drie maanden werd Waves uitgenodigd in het voorprogramma van vocal group XXL (o.l.v. Rogier IJmker) en daarmee was de toon gezet. Meer optredens volgden bij o.a. de Flint, Vocaal Centraal en Gluren bij de Buren. In november 2017 won Waves de 2e prijs in de klasse ‘kleine groepen’ op het BALK Topfestival. De jury was overdonderd van het hoge niveau van de groep en de bijzondere arrangementen. In 2019 heeft vocal group Waves een eigen EP opgenomen welke zowel digitaal als op CD te koop is.

Wilt u Waves live bewonderen? Klik dan hier voor de agenda. Meezingen kan ook! We zijn specifiek op zoek naar een bas of vocal percussionist, maar auditeren mag altijd. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Even kennismaken

Het podium is een magische plek waar je mensen kunt beroeren, laten lachen en ontroeren. Dat had Bianca als klein meisje al door. Eerst als danseres, later als zangeres en actrice. Na de middelbare school was een muziektheateropleiding, gevolgd door een zangopleiding jazz en lichte muziek, dan ook een logische volgende stap. Toch is het ‘achter de schermen’ waar Bianca als producent nu haar plek heeft gevonden. Toen Waves op haar pad kwam, was dat precies het juiste moment om de liefde voor muziek, zang en het beroeren van het publiek weer nieuw leven in te blazen. En dat is wat Waves haar brengt. Samen met geweldige vocalisten en veel plezier, het publiek meenemen in het verhaal dat Waves graag wil vertellen.

Zingen is wat Christine het liefste doet, al sinds ze een jong meisje was. Haar toehoorders wil ze raken door een verhaal te vertellen met haar stem en performance. Ze volgde enkele jaren zanglessen in pop, jazz en klassieke zang.

In de kerk deed ze ervaring op met solo- en koorzang. Het liefst zingt ze met anderen samen, en dan graag met zangers van kwaliteit en arrangementen die veel van haar vragen. Die uitdaging heeft zij gevonden bij Waves.

Christine zingt onder andere de solo van “The Last Snowfall” van Vienna Teng.

In zijn dagelijks leven is hij arts, maar in zijn vrije tijd is Joy het liefst bezig met creatieve hobby’s. In zijn late puberteit kwam hij erachter dat, naast piano spelen, ook zang een passie was. Hij ontwikkelde zich met klassieke zanglessen, maar vond solo zingen lang niet zo leuk als met een groep. Tijdens “Gluren bij de Buren” in 2017 was Joy ondersteboven van de prachtige samenklanken en de kwaliteit van de dames van Waves. Het inspireerde hem om te auditeren en dat bleek een goede beslissing. Elke maandagavond is een feestje voor Joy. “We werken hard, want we willen zeer uitdagende arrangementen laten horen. Het is fijn dat we daarnaast ook goed met elkaar kunnen lachen. Waves voelt als een warme, vertrouwde familie.”

Marleen weet niet anders dan dat ze altijd gezongen heeft. Luidkeels op de schommel, onderweg naar school, zachtjes in bed. Harmoniseren leerde ze van haar moeder en The Carpenters. Op de middelbare school maakte ze in de pauze in het trappenhuis driestemmige liedjes met twee vriendinnen. Tijdens haar studie Engels ontdekte ze Dekoor Close Harmony en Dekoor ontdekte haar. Haar voorliefde voor harmonieën groeide meer en meer. Na haar afstuderen ging ze werken als docent Engels. Via muzikale collega’s kwam ze in een coverband, waar ze veel ervaring als soliste opdeed. Op het juiste moment kwam Waves – een fantastische groep waarin gestreefd wordt naar die perfecte harmonie en balans die haar zo dierbaar is.

Van jongs af aan is Miranda al bezig met muziek. Eerst met accordeon- en gitaarlessen op de plaatselijke muziekschool en later met het schrijven en zingen van eigen nummers, waarmee zij regelmatig optreedt. In 2010 begint Miranda haar opleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Hier ontdekt zij haar liefde voor educatie en begint ze met het geven van zang- en songwritinglessen. Na haar afstuderen opent Miranda haar eigen muziekschool in Amersfoort, genaamd “POPcentre”. Voor Miranda is er niets leuker dan samen muziek maken, daarom zingt ze met veel plezier bij Waves. “Het is niet alleen een toffe uitdaging door de arrangementen, maar ook een supergezellige groep met fantastische stemmen.”

Tijdens de “Dirigent Licht Vocaal”- opleiding had Nyanda een koor gevormd van zangers en songwriters van haar vorige studie. Nyanda was zo enthousiast over het niveau van dit projectkoor dat dit smaakte naar meer. Eenmaal verhuisd naar Amersfoort zette zij haar plan in werking en richtte vocal group Waves op. Inmiddels is Nyanda overgestapt van dirigent naar mede-zanger binnen Waves. “We zijn een geweldige muzikale groep vrienden geworden. Ik word zo enthousiast van de samenzang, dat ik liever meezing dan stilletjes dirigeer.” 

 

Op jonge leeftijd werd Renske gegrepen door de energie van muziek en was zij jarenlang kind aan huis bij de muziekschool. Daar ontdekte zij dat samen muziek maken het allerleukste is en dat het fijnste instrument haar stem is. Twee muzikale studies volgden en met veel plezier staat Renske doordeweeks als muziekdocent voor de klas. Na een aantal jaren in bandjes gezongen te hebben, was het tijd voor een nieuwe vocale uitdaging bij Waves.